Een thuisopbaring kan een zeer plezierige mogelijkheid zijn om in de dagen voorafgaand aan de uitvaart op een persoonlijke manier in een vertrouwde omgeving afscheid te kunnen nemen van uw dierbare. Bij Hillenaar Uitvaartzorg kennen we hiervoor diverse mogelijkheden:

Opbaring op bed

Deze manier van opbaren passen wij regelmatig toe. Het is een zeer toegankelijke en vriendelijke wijze om uw overleden dierbare van dichtbij te kunnen zien en aanraken. Met name ook voor jonge kinderen blijkt steeds weer dat dit een fijne manier is om afscheid te nemen.

Met een speciale bedkoeling zorgen wij ervoor dat het lichaam van een overledene optimaal gekoeld wordt.

Opbaring in een kist

Desgewenst kan uw dierbare ook thuis in een kist worden opgebaard. Ook hiervoor maken wij gebruik van moderne professionele koeltechnieken middels onder andere een speciale kistkoeling.

Dagelijks dragen wij zorg voor controle en temperatuurmeting van de koeling, het lichaam en de omgeving van de overledene.

Wij bekijken van tevoren goed of het in- en uitdragen in de kist geen probleem is.

Opbaring op een opbaarplank / opbaarbed

Evenals de opbaring op bed, is dit een zeer toegankelijke manier om uw dierbare thuis op te baren. Opbaarplank klinkt wellicht enigszins oneerbiedig, wij spreken dan ook liever van een opbaarbed. Deze manier van opbaren kan zowel in een woonkamer als op een slaapkamer plaatsvinden.

Gaat het altijd goed?

Na het overlijden komt er in het lichaam een natuurlijk proces op gang. Uit ervaring weten wij dat het vrijwel altijd goed gaat wanneer wij iemand met behulp van de nieuwste technieken thuis opbaren. Maar zoals gezegd blijft het een natuurlijk proces, dat zich in uitzonderlijke gevallen grillig gedraagt.

Wij kunnen dan ook nooit volledig garanderen dat de conditie van het lichaam van de overledene tot de dag van de uitvaart zodanig blijft dat het nog aangenaam blijft om naar te kijken. In overleg met u, kan daarom soms besloten worden om verder bijvoorbeeld gebruik te maken van een afgesloten kist.

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een milde vorm van balseming waarbij geen koeling nodig is tot aan de dag van de uitvaart. Een groot voordeel van deze methode is dat een lichaam bij aanraking normaal, dus niet koud, aanvoelt en reukloos blijft. Ook de gelaatskleur doet veel natuurgetrouwer aan waardoor de opbaring een nog vertrouwder beeld geeft.

 

Hillenaar Uitvaartzorg

Ervaren vanaf 1996

Betrokken, Betrouwbaar, Bekwaam